Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Κοκορέτσι


Πικάντικη πασχαλιάτικη ελληνική λιχουδιά

2 αρνίσιες συκωταριές, 2 κιλά αρνίσια εντεράκια, 2 σκέπες, γλυκάδια όσα θέλετε, χυμός 2 λεμονιών, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.

Πλένετε καλά τα έντερα, βάζοντας την μια άκρη από τα έντερα στην βρύση και σπρώχνοντας μαζί με το νερό να καθαρίσει το εσωτερικό τους. Τα βάζετε σε μια λεκάνη με τον χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν, για να είναι πιο εύκολα στο τύλιγμα.

Κόβετε τα εντόσθια και τα γλυκάδια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Ρίχνετε το αλατοπίπερο και την ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Τα περνάτε στην σούβλα εναλλάξ, κομμάτια συκωταριάς και γλυκαδιών. Όταν τελειώσετε τα πιέζετε για να μην έχουν κενά και τυλίγετε γύρω-γύρω τις σκέπες.

Τέλος τυλίγετε τα έντερα γύρω-γύρω στο κοκορέτσι ως εξής: Δένετε ένα κόμπο στην αρχή του κοκορετσιού με την άκρη του εντέρου και γυρνώντας την σούβλα τυλίγετε το έντερο. Όταν τελειώσει το έντερο, δένετε με ένα κόμπο με το επόμενο και συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα έντερα.

Αν δεν θέλετε να το ψήσετε στα κάρβουνα, τραβάτε προσεκτικά την σούβλα για να βγει και βάζετε το κοκορέτσι να ψηθεί στο φούρνο. Αλείφετε συχνά με λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου