Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

1906: Πέθανε ο Πιέρ Κιουρί, Γάλλος φυσικός και νομπελίστας


Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1859 στο Παρίσι. Τις εγκύκλιες σπουδές τις διδάχθηκε από τον πατέρα του, ενώ από μικρός δείχνει την κλίση του στα μαθηματικά και την γεωμετρία. Στα 18 του χρόνια ολοκληρώνει τις σπουδές του και παίρνει πτυχίο.
Μαζί με τον αδελφό του Ζαν ανακάλυψαν τον πιεζοηλεκτρισμό. Οι έρευνές του πάνω στον μαγνητισμό, τον βοηθούν να παρουσιάσει τον νόμο Κιουρί που τον κάνουν ευρύτερα γνωστό. Αργότερα με την σύζυγό του Μαρία Κιουρί ασχολήθηκαν με την ραδιενέργεια και απομόνωσαν το στοιχείο ράδιο. Το 1903 τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ της φυσικής. Διετέλεσε καθηγητής της Γενικής της Γενικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών. Μετά τον πρόωρο θάνατό του σε τροχαίο, (χτυπήθηκε από μια άμαξα) σε ηλικία μόλις 46 ετών, το μεγάλο του έργο συνέχισε η σύζυγός του.

1770: Ο Άγγλος πλοίαρχος Τζέϊμς Κουκ αντικρίζει για πρώτη φορά τις ακτές της Αυστραλίας

1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη

1956: Ο πρίγκιπας Ρενιέ νυμφεύεται την Αμερικανίδα ηθοποιό Γκρέϊς Κέλυ.
Ο παραμυθένιος γάμος τους, «γάμος του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε, έγινε στον Καθεδρικό ναό του Μοναχό, με καλεσμένους όλη την υψηλή κοινωνία της εποχής, γόνους βασιλικών οικογενειών, σταρ του Χόλυγουντ, αρχηγούς κρατών Θα αποκτήσουν τρία παιδιά, τον Αλβέρτο, την Καρολίνα και την Στεφανία

1987: Η οικογένεια Σίμσον κάνει την εμφάνισή της στην μικρή οθόνη
Βγαίνουν σαν ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ του καναλιού Fox, The Tracey Ullman Show.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου