Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ειδήσεις


Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με νέο προεδρικό διάταγμα που θέτει σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα και για ένα μήνα, προωθεί πρόγραμμα υψηλής προστασίας για τον ορεινό όγκο του Υμηττού τις πεδινές και τις ημιορεινές εκτάσεις που τον περιβάλλουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον ΠΟΥ όσο και με το Κέντρο Παρακολούθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ΕΜΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για περαιτέρω συντονισμό και για την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ηφαιστειακής σκόνης.

Μέχρι στιγμής επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι νότιοι άνεμοι που πνέουν στον ελλαδικό χώρο διώχνουν μακριά την σκόνη. Από αύριο όμως Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη στην χώρα μας θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που πιθανόν θα ευνοήσουν την μεταφορά της τέφρας και προς τα εδώ.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στα πλαίσια του προγράμματος Καθαίρεσης Διαφημιστικών Πινακίδων αρχίζει από σήμερα να κατεβάζει αυθαίρετες πινακίδες από τις προσόψεις κτηρίων στην οδό Πειραιώς, από την πλατεία Ομονοίας έως την Πέτρου Ράλλη. Θα ακολουθήσουν οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Η υπουργός Περιβάλλοντος κ Τ. Μπιρμπίλη ανακοίνωσε ότι όσον αφορά τα πρόστιμα για την ρύθμιση στους ημιυπαίθριους, θα λογαριάζονται βάσει των τιμών ζώνης και όχι βάσει των αντικειμενικών αξιών. Ακόμα οι βοηθητικοί χώροι που θα ενταχθούν στην ρύθμιση δεν θα αποτελέσουν τεκμήριο διαβίωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου