Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κόσμος


Πέθανε σε ηλικία 89 ετών σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου νοσηλευόταν από την Κυριακή, ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, από καρδιοναπνευστική ανακοπή. Διετέλεσε πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1980 ως το 2001 και ανακηρύχθηκε επίτιμος ισόβιος πρόεδρός της μετά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με το διάταγμα που υπόγραψε ο εκτελών χρέη προέδρου στην Πολωνία, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στην χώρα θα διεξαχθούν στις 20 Ιουλίου.

Σύγκρουση δυο ελικοπτέρων στον αέρα και η συντριβή τους στο έδαφος στην νότια Κολομβία, προκάλεσε τον θάνατο ενός στρατηγού και έξι στρατιωτικών που επρόκειτο να αναλάβουν δράση εναντίον των ανταρτών στην κεντρική Κολομβία.

Η δραστηριότητα του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούλ της Ισλανδίας φαίνεται να βαίνει μειούμενη, καθώς και το νέφος της τέφρας του που βρίσκεται κάτω από τα 3000 μέτρα, γεγονός που επέτρεψε και την επανέναρξη των πτήσεων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολιτικής αεροπορίας της χώρας. Φόβοι πάντων εκφράζονται από τους επιστήμονες και για έκρηξη δεύτερου μεγαλύτερου ηφαιστείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου