Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Νέα διάταξη για τους κλειστούς ημιυπαίθριους στα εκτός σχεδίου ακίνητα


Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε στη Βουλή για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων χώρων, περιλαμβάνεται μια νέα διάταξη στα εκτός σχεδίου ακίνητα, με πιο τσουχτερά πρόστιμα

Συγκεκριμένα όταν η τιμή ζώνης της εκτός σχεδίου περιοχής που ανήκει το ακίνητο, με τον ημιυπαίθριο, είναι μεγαλύτερη των 1000ευρώ ανά τμ, προβλέπεται προσαύξηση επί του ποσοστού του προστίμου, αντί 5%-15% , σε 30%.

Το πρόστιμο υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν του παράνομα κλεισμένου χώρου επί την τιμή ζώνης που ισχύει στην περιοχή και βαίνει κλιμακωτά ανάλογα με το μέγεθος του χώρου και την χρήση του.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αφορά μόνο νόμιμα κτίρια που διαθέτουν οικοδομική άδεια. Η διάταξη δεν αφορά ακίνητα πρώτης κατοικίας, ενώ δεν περιλαμβάνονται στην ρύθμιση κτίρια εκτός σχεδίου πόλεως που βρίσκονται σε ρέματα, βιότοπους, σε παραλία ή αιγιαλό, δάση και αναδασωτέες δασικές εκτάσεις. Διευκρίνιση: Σε κτίρια που αναγέρθηκαν προ του 1955 δεν απαιτείται οικοδομική άδεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου