Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Υγεία


Τα συμπεράσματα καναδικής έρευνας συσχετίζουν τις αυξημένες (τριπλάσιες σε ποσοστό) πιθανότητες εμφανίσεως άσθματος σε παιδιά, αν εκτεθούν σε αλλεργιογόνους παράγοντες σκύλων στην ηλικία περίπου επτά ετών, με επιβάρυνση αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικού άσθματος. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 380 παιδιά που είχαν σκύλο στο σπίτι τους. Αντίθετα η γάτα, σύμφωνα με την έρευνα δεν φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισης άσθματος.

Μια ειδική συσκευή «τεχνητού παγκρέατος» που βρίσκεται σε πειραματική εφαρμογή σε διαβητικούς, μπορεί να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα για 24 ώρες τουλάχιστον, τα επίπεδα σακχάρου σε διαβητικούς, ρυθμίζοντας (ανεβάζοντας ή κατεβάζοντας) την γλυκόζη στο αίμα των ασθενών.

Η λήψη ασπιρίνης μειώνει σημαντικά τον πόνο που προέρχεται από ημικρανία ενώ ανακουφίζει από τα συμπτώματα που παράγονται από αυτήν (ναυτία, έμετος, φωτοευαισθησία, κλπ) εντός μάλιστα δυο ωρών, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες που ανέλυσαν δεδομένα 13 συνολικά μελετών, σε έρευνα 4.222 ατόμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό «Nature», Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν με καινοτόμο τεχνική να χρησιμοποιήσουν γενετικό υλικό (DNA) από δυο γυναίκες και έναν άνδρα για αναπαραγωγή εμβρύων. Η επαναστατική αυτή μέθοδος μπορεί να βοηθήσει γυναίκες με προβλήματα αναπαραγωγής.

Κάπνισμα και κατάθλιψη δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, σύμφωνα με αμερικάνικη κυβερνητική έρευνα. Ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των καπνιζόντων και των δυο φύλων πάσχουν από κατάθλιψη. Οι ερευνητές μάλιστα τονίζουν ότι όποιος θέλει να κόψει το κάπνισμα πρέπει να λάβει βοήθεια από ειδικό και για την κατάθλιψη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου