Γρήγορο και εύκολο γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό, ή να φαγωθεί σαν επιδόρπιο.
½ κιλό φράουλες, ½ κιλό ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιούΒγάζετε το κοτσανάκι και τα φύλλα από τις φράουλες. Τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με το λεμόνι.Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, ρίχνετε νερό ίσα να την σκεπάζει και βράζετε να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Προσθέτετε τις φράουλες και τις αφήνετε να βράσουν με το σιρόπι και να δέσουν. Όταν κρυώσει βάζετε το γλυκό σε βαζάκια και το φυλάτε στο ψυγείο.
½ κιλό φράουλες, ½ κιλό ζάχαρη, χυμός ½ λεμονιούΒγάζετε το κοτσανάκι και τα φύλλα από τις φράουλες. Τις πλένετε, τις στραγγίζετε και τις περιχύνετε με το λεμόνι.Σε μια κατσαρόλα βάζετε την ζάχαρη, ρίχνετε νερό ίσα να την σκεπάζει και βράζετε να γίνει ένα πυκνό σιρόπι. Προσθέτετε τις φράουλες και τις αφήνετε να βράσουν με το σιρόπι και να δέσουν. Όταν κρυώσει βάζετε το γλυκό σε βαζάκια και το φυλάτε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου