½ κιλό ταλιατέλες, 2 κ σ βούτυρο, 300 γρ κιμάς 1 φορά περασμένος, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα κον κασέ, 1 κ σ ξύδι μπαλσαμικό, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και περιχύνετε με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρετε στο λάδι τον κιμά, προσθέτετε το ξύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς να πιεί τα υγρά του και να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρετε με τις ταλιατέλες και περιχύνετε με τριμμένο τυρί
Βράζετε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, στραγγίζετε και περιχύνετε με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
Σ’ ένα κατσαρολάκι σοτάρετε στο λάδι τον κιμά, προσθέτετε το ξύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς να πιεί τα υγρά του και να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρετε με τις ταλιατέλες και περιχύνετε με τριμμένο τυρί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου