Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Ειδήσεις από όλη την Ελλάδα


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τις 15 Μαΐου για τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Δικαιούχοι είναι για επιδότηση ως 10.000 ευρώ οι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί και για επιδότηση ως 5000 ευρώ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στις ΕΑΣ που έχουν πιστοποιηθεί από την ΠΑΣΕΓΕΣ

17χρονος νεαρός συνελήφθη από την ασφάλεια Αργοστολίου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα καθώς την Κυριακή το βράδυ οδηγώντας μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό νιόπαντρου ζευγαριού και μετά το τροχαίο τους εγκατέλειψε.

Το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ενέκρινε την επί πλέον μεταφορά 4,950 κμ νερού στα νησιά Πάτμο και Καστελόριζο, πέραν των προβλεπομένων ποσοτήτων για την αντιμετώπιση της έλλειψης νερού. Επιπρόσθετα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού μετέφερε νερό στο νησί της Χάλκης.

Κλειστό είναι από χθες το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά την απόφαση της Συγκλήτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λήξη των συμβάσεων στο τέλος Απριλίου και την μη ανανέωσή τους, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Το 53ο Φεστιβάλ των Φιλίππων Καβάλας που θα διεξαχθεί από την 1η Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου, είναι αφιερωμένο στην μνήμη και το έργο του λογοτέχνη, μεταφραστή και ψυχίατρου Γιώργου Χειμωνά, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατό του.

Σεισμικό σμήνος με 11 μικροσεισμούς μεγίστης έντασης 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν χθες το βράδυ με επίκεντρο 28 χλμ νότια-νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων στην περιοχή της Κλειτορίας. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο, που κατά δήλωσή τους εντάσσεται στην συνηθισμένη σεισμολογία της περιοχής και δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου