Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πολιτιστικά θέματα από όλη την Ελλάδα


Τα αθλητικά κειμήλια του Σπύρου Λούη επέστρεψαν στο «σπίτι» τους
Με μια μικρή τελετή παρουσία πολιτειακών, αυτοδιοικητικών και αθλητικών παραγόντων, ο ΓΓ Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής παρέδωσε στον δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Ζαγάρη, το μετάλλιο και τα αθλητικά κειμήλια του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. 2500 χρόνια από τον άθλο του οπλίτη Φειδιππίδη που μετέφερε το μήνυμα της νίκης των Αθηναίων στον Μαραθώνα και 114 χρόνια από την μεγαλειώδη και μοναδική νίκη του Σπύρου Λούη στον μαραθώνιο δρόμο, τα μετάλλια επέστρεψαν στον τόπο τους και πλέον θα εκτίθενται στο Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα.

Η Καρδίτσα απέκτησε το δικό της αρχαιολογικό μουσείο που θα στεγάσει και θα αναδείξει την «πολιτιστική ταυτότητα» της περιοχής, με εκθέματα αρχαιολογικά ευρήματα της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας. Το μουσείο έχει στεγαστεί στον χώρο του παλιού νοσοκομείου και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, εργαστήριο συντήρησης, αίθουσα εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, βιβλιοθήκη κ ά

Ένα νεοσύστατο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων κατά το πρότυπο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισώ, άνοιξε πριν λίγες μέρες στα Κηπιά Ελευθερούπολης στην Καβάλα. Εμπνευστής του μουσείου είναι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης και στα εκθέματά του περιλαμβάνοντα κέρινα ομοιώματα σημαντικών Ελλήνων αλλά και ξένων προσωπικοτήτων, όπως του Α. Παπανδρέου, της Α. Βουγιουκλάκη, του Κ Καραμανλής, της Μ. Μερκούρη, της Μ. Κάλλας κ ά.

Μια θρυλική γκαλερί-αίθουσα τέχνης- και ιδεών στην Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτιστικών ανταλλαγών, μετά από 40 χρόνια λειτουργίας κλείνει στις 20 Μαΐου τις πύλες της το «Ζήτα-Μι». Την είχαν ιδρύσει την δεκαετία του ’60 ο Παύλος και η Μίνα Ζάννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου