Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μπεάτα Ασημακοπούλου


Η Μπεάτα Ασημακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932. Σπούδασε υποκριτική στην Σχολή του Τάκη Μουζενίδη με μεγάλους δάσκαλους της εποχής, όπως η Ελένη Χαλκούση, ο Γιάννης Φλερύ, η Ελένη Τσουκαλά κ ά.

Πρωτοεμφανίστηκε στην θεατρική παράσταση «Δημόσιο σκάνδαλο» και στην συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της εποχής όπως η Μ. Κρεββατά, ο Μ. Φωτόπουλος, ο Κ. Χατζηχρήστος, ο Κ. Στολίγκας, η Σ. Βέμπο, ο Κ. Ρηγόπουλος, η Κ. Αναλυτή, ο Α. Αλεξανδράκης, η Ν. Γαληνέα κ ά.

Αργότερα το 2000 μετά από 11 χρόνια απουσίας θα ξαναεμφανιστεί στο θέατρο ΗΒΗ, συμμετέχοντας στην παράσταση “Anorexia nevrozia’, όπου θα υποδυθεί μια ψυχοθεραπεύτρια. Κύκνειο άσμα της το 2005 η θεατρική παράσταση «Κουαρτέτο πίσω από την αυλαία» στο θέατρο «Πρόβα»

Το 1955 γυρίζει στην πρώτη της ταινία «Καταδικασμένη κι από το παιδί της» θα ακολουθήσουν άλλες 30 ταινίες, μερικές από τις οποίες είχε σκηνοθετήσει ο σύζυγός της Ορέστης Λάσκος. «Καφετζού», «Άλλος για το εκατομμύριο», «Ο λεφτάς», «Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος», «Στουρνάρα 288», «Κόσμος και κοσμάκης», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Για ποιον χτυπά η κουδούνα», «Αντίο ζωή» κ ά.Συμμετείχε ακόμα στις τηλεοπτικές σειρές «Δυο ορφανές», «Εκείνες κι εγώ», «Διλήμματα».

Το 1960 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο και απέκτησαν ένα γιο. Θα ζήσουν αρμονικά μέχρι τον θάνατό του το 1990. Τα τελευταία 12 χρόνια πάλευε με την επάρατο νόσο. Θα την νικήσει στις 20 Απριλίου 2009, στα 77 της χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου