Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Κόσμος


Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ιταλία

Στις 9 χθες το πρωί (τοπική ώρα) εκτροχιάστηκε τρένο, στην επαρχία Τρεντίνο-Άλτο Άντιτζε, στην περιοχή Μεράνο της βόρειας Ιταλίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες στο τρένο ήταν μαθητές και εργαζόμενοι. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ένδεκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες, μερικοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τους διασώστες η πιθανή αιτία του δυστυχήματος, είναι οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη νύχτα, εξαιτίας διαρροής σωλήνα του δικτύου άρδευσης στην περιοχή.

Η σωρός του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, μετά την αναγνώριση από τον δίδυμο αδελφό του, μεταφέρθηκε στην Πολωνία και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας, μέχρι το Σάββατο που θα γίνει η κηδεία.

Ταξί που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη πίσω από στρατώνα του βρετανικού σταθμού στην κομητεία Ντάουν, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης αστυνομικών και δικαστικών εξουσιών από το Λονδίνο στο Μπέλφαστ

Έφυγε από την ζωή στα 64 του χρόνια μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, σε νοσοκομείο της Ελβετίας, όπου νοσηλευόταν ο Μάλκολμ Μακλάρεν. Υπήρξε μάνατζερ των θρυλικών Sex Pistols και των New York Dolls. .
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου