Το δροσερό συνοδευτικό που θα μειώσει την λιπαρή αίσθηση και θα απαλύνει την γεύση των ψητών.
• ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγούρι, 2-3 αγγουράκια τουρσί, 2-3 σκελίδες σκόρδο, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ. ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Τρίβετε το αγγούρι και τα αγγουράκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα βάζετε σ’ ένα τρυπητό, σκεπάζετε μ’ ένα πιάτο να τα πιέζει και να βγάλει τα υγρά τους. Βάζετε σ’ ένα τουλπάνι ή ύφασμα το γιαούρτι και το αφήνετε να στραγγίσει κι αυτό για 1 ώρα.Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Βάζετε το γιαούρτι σ’ ένα μπολ, προσθέτετε το αγγούρι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
• ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 αγγούρι, 2-3 αγγουράκια τουρσί, 2-3 σκελίδες σκόρδο, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2 κ σ. ξύδι, αλάτι, πιπέρι
Τρίβετε το αγγούρι και τα αγγουράκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Τα βάζετε σ’ ένα τρυπητό, σκεπάζετε μ’ ένα πιάτο να τα πιέζει και να βγάλει τα υγρά τους. Βάζετε σ’ ένα τουλπάνι ή ύφασμα το γιαούρτι και το αφήνετε να στραγγίσει κι αυτό για 1 ώρα.Χτυπάτε το σκόρδο στο γουδί με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Βάζετε το γιαούρτι σ’ ένα μπολ, προσθέτετε το αγγούρι, το σκόρδο, το λάδι, το ξύδι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου