Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αλέκος Τζανετάκος


Έφυγε στα 73 του χρόνια ο «καρπαζοεισπράκτορας» του ελληνικού σινεμά

Γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα και είχε δυο αδελφές την Καίτη και την Νίνη. Σπούδασε υποκριτική στην Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1957 σε ρόλους κλασικού ρεπερτορίου με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου και σε τουρνέ ανά την Ελλάδα. Και σχεδόν την ίδια εποχή πρωτοεμφανίζεται στον κινηματογράφο στην ταινία «Η αρπαγή της Περσεφόνης». Έγινε όμως ευρύτερα γνωστός συμμετέχοντας σε ταινίες της «Φίνος Φίλμ» σε ρόλο «καρπαζοεισπράκτορα», σε περισσότερες από 250 ταινίες, αρκετές από τις οποίες ήταν σε δικό του σενάριο.

«Κάτι να καίει, «5000 ψέματα», «Η νεράιδα και το παλικάρι»,»Ένα κορίτσι για δυο»,
«Μια τρελή-τρελή οικογένεια», Ένα έξυπνο κορόιδο», «Το στραβόξυλο», «Κ ωραία του κουρέα», «Κορίτσια για φίλημα», «Κάτσε φρόνιμα πατέρα», «Ένας γαμπρός πολλά ελαφρύς», «Οι εχθροί», «Υπέροχες νύφες, κορόιδα γαμπροί» κ ά.
Συμμετείχε ακόμα στο θέατρο σε πολλές παραστάσεις στο Θέατρο Μπουρνέλλη, με κορυφαία «Ο τρελός του Λούνα Πάρκ», ενώ συνεργάστηκε με πολλούς μεγάλους κωμικούς Ρένα Βλαχοπούλου, Γιάννη Γκιωνάκη, Ορέστη Μακρή, Βασίλη Αυλωνίτη.

Μεγάλες αδυναμίες του, το εξοχικό του στο Κιάτο, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τα γρήγορα αυτοκίνητα και το «ασθενές φύλο». Δεν είχε παντρευτεί ποτέ παρότι είχε αρραβωνιαστεί πολλές φορές και όπως είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή του, είχε μετανιώσει που δεν είχε αποκτήσει παιδί.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανευρύσματος στην κοιλιακή αορτή και είχε νοσηλευτεί για πολλές ημέρες στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και στο Ιπποκράτειο. Η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού θα γίνει την Τρίτη στο Πρώτο νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου