Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Μαγειρίτσα νηστίσιμη


Μια παραλλαγή της μαγειρίτσας για όσους νηστεύουν και όχι μόνο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κανονική, αντίθετα κερδίζει σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

½ κιλό μανιτάρια χοντροκομμένα, 1 μεγάλο μαρούλι, 2 πράσα σε ροδέλες, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, 5-6 φύλλα σπανάκι, ½ ματσάκι δυόσμο, ½ ματσάκι μάραθο, ½ ματσάκι άνηθο, ½ κούπα ρύζι, 1 κ σ κόρν φλάουερ, 2 κ σ ταχίνι, χυμό 2 λεμονιών, ελαιόλαδο (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Σοτάρετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο στο λάδι αν χρησιμοποιήσετε, αν όχι σε νερό. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ρίχνετε χλιαρό νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά.

Βάζετε κι άλλο ζεστό νερό αν χρειάζεται, κι όταν πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι κι αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.

Διαλύετε το ταχίνι και το κορν φλάουερ στον χυμό λεμονιού, παίρνετε μια κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ανακατεύετε με το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιεί.

Ρίχνετε στην σούπα το μίγμα ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια βράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου