Χαρακτηριστικό πιάτο από τα λαδερά, με εξαιρετική γεύση και άρωμα
5-6 αγκινάρες, χυμός 1 λεμονιού, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 2-3 καρότα σε ροδέλες, 2-3 πατάτες σε κομματάκια, ½ κ γ ζάχαρη, 3 κ σ άνηθο, 1-2 κ σ αλεύρι, ½ κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το περίβλημά τους και τα βάζετε στην λεκάνη με το νερό.
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Ξύνετε μ’ ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και βγάζετε τα χνούδια τους. Τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε στην λεκάνη.
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κοτσάνια, τις πατάτες, τα καρότα και τον άνηθο.
Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να πιούν το νερό και να μείνουν με το λάδι, χωρίς να ανοιγοκλείνετε την κατσαρόλα, γιατί μαυρίζουν οι αγκινάρες.
5-6 αγκινάρες, χυμός 1 λεμονιού, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 2-3 καρότα σε ροδέλες, 2-3 πατάτες σε κομματάκια, ½ κ γ ζάχαρη, 3 κ σ άνηθο, 1-2 κ σ αλεύρι, ½ κούπα χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι
Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το περίβλημά τους και τα βάζετε στην λεκάνη με το νερό.
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Ξύνετε μ’ ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και βγάζετε τα χνούδια τους. Τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε στην λεκάνη.
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κοτσάνια, τις πατάτες, τα καρότα και τον άνηθο.
Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να πιούν το νερό και να μείνουν με το λάδι, χωρίς να ανοιγοκλείνετε την κατσαρόλα, γιατί μαυρίζουν οι αγκινάρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου