Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Ειδήσεις


Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο και στις μονάδες παραγωγής της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα και στην Μεγαλόπολη πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της εταιρείας, διαμαρτυρόμενοι για την μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και για το πάγωμα των προσλήψεων.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας από την 1η Απριλίου 2010 υποχρεούνται οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων (βενζινάδικα και πωλητές πετρελαίου θέρμανσης) να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης.

Έξαρση της εγκληματικότητας έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες με επιθέσεις σε πολίτες, αλλά και σε σπίτια και καταστήματα, γνωστοποίησε η αστυνομία

Διατροφή
Οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά κατάσχεσαν 37,2 τόνους ντολμαδάκια σε κονσέρβα προέλευσης Κίνας, ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΕ, μετά την προσβολή 55 ατόμων στην Γαλλία, από ηπατίτιδα Α, από κατανάλωση λιαστής ντομάτας προέλευσης Τουρκίας. Οι μέχρι τώρα έρευνες στην χώρα μας από τα υπουργεία Γεωργίας, Υγείας και τον ΕΦΕΤ έχουν αποβεί ευτυχώς αρνητικές.

Κόσμος
Στον Α΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Γαλλία το κυβερνών κόμμα του Νικολά Σαρκοζί υπέστη συντριπτική ήττα από το σοσιαλιστικό κόμμα που προηγήθηκε σε 26 περιφέρειες. Μεγάλο ποσοστό που άγγιξε το 52% σημείωσε και η αποχή.

Δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις έπληξαν τον πλανήτη . Η μια σημειώθηκε με επίκεντρο την επαρχία Μολούκων στην Ινδονησία και ένταση 7 βαθμών της κλίμακας και η άλλη στην βόρεια Ιαπωνία, ανοιχτά του νησιού Χονσού, εντάσεως 6,6 Ρίχτερ.

Πολιτισμός
Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για χθες βράδυ συναυλία της Ντιόν Γουοργουικ στο Μέγαρο Μουσικής, λόγω των απεργιών και των δύσκολων συνθηκών στην χώρα μας, που θα έθεταν σε κίνδυνο της ζωή της καλλιτέχνιδας, ήταν η δικαιολογία των εκπροσώπων της, που εστάλη με Email στην διοργανώτρια εταιρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου