Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κόσμος


Τμήμα της οροφής του Χρυσού Παλατιού του Ρωμαίου αυτοκράτορα Νέρωνα στη Ρώμη που βρίσκεται σε ένα λόφο πάνω από το Κολοσσαίο κατέρρευσε χθες, πιθανόν από εισροή νερού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκαλώντας φόβους για την ασφάλεια εκατοντάδων τουριστών που επισκέπτονται καθημερινά το μνημείο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές βγήκε ενισχυμένος των τοπικών εκλογών στην Ιταλία, καθώς κατάφερε να επικρατήσει στη Λομβαρδία (Μιλάνο), στο Βένετο, στην Καμπανία (Νάπολη) και στην Καλαβρία, εξασφαλίζοντας άλλα 3 χρόνια άνετης διακυβέρνησης χωρίς εσωτερικές αμφισβητήσεις.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, σήμερα το πρωί, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Τουρκία και ξεναγήθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Ερτουγκρούλ Γκιουνάι και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς.

Με 3,5 φορές μεγαλύτερη ενέργεια απ' αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα ξεκίνησε, στις 14.30 ώρα Ελλάδας, τη λειτουργία του, σήμερα, ο μεγάλος επιταχυντής ανδρονίων (LHC) του CERN, για τον επόμενο ενάμιση χρόνο (μέχρι το τέλος του 2011).

Σε ποτάμι της ανατολικής Κίνας, στα περίχωρα της πόλης Ζίνινγκ, εντοπίστηκαν 21 νεκρά βρέφη μέσα σε πλαστικές σακούλες που επέπλεαν κοντά στην όχθη του ποταμού. Τα μωρά φορούσαν βραχιολάκια με τις ημερομηνίες γέννησής τους και το όνομα της μητέρας τους. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των κινεζικών αρχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου