Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα:


1975: Πέθανε ο Αριστοτέλης Ωνάσης
Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1905 στην Σμύρνη και ήταν το δεύτερο παιδί – η Άρτεμις η αδελφή του ήταν 2 χρόνια μεγαλύτερη- του Σωκράτη Ωνάση, και της Πηνελόπης Δόλογλου. Θα χάσει την μητέρα του στα πέντε του και ο πατέρας του, στον δεύτερο γάμο του αποκτά ακόμα 2 παιδιά. Με την μικρασιατική καταστροφή, ο πατέρας του που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καπνεμπόρους της Σμύρνης, καταστρέφεται οικονομικά και οδηγείται στην φυλακή. Ο Αριστοτέλης αναγκάζεται αν φύγει για την Αργεντινή, όπου ιδρύει την πρώτη του επιχείρηση, μια εταιρεία εισαγωγής καπνού και τσιγάρων. Το 1946 παντρεύεται την Τίνα Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού και αποκτά μαζί της 2 παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Χριστίνα. Χωρίζουν το 1960, καθώς έχει γνωρίσει την Μαρία Κάλλας, με την οποία θα ζήσει ένα θυελλώδη έρωτα, μέχρι το 1968 που θα παντρευτεί στον Σκορπιό, την Τζάκι Κένεντι. Το 1973 θα χάσει τον γιο του Αλέξανδρο, μετά την συντριβή του αεροπλάνου του στο Ελληνικό. Ο ίδιος αρχίζει να καταρρέει, θα πεθάνει από βρογχοπνευμονία, 2 χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου του 1975 στο Αμερικάνικο Νοσοκομείο του Παρισιού. Θα ταφεί στον Σκορπιό δίπλα στο γιο του Αλέξανδρο

1311: Επί φραγκοκρατίας, ιδρύεται το καταλανικό κράτος των Αθηνών, που θα διαρκέσει έως το 1337.

1884: Γεννήθηκε ο Άγγελος Σικελιανός
Γεννήθηκε στην Λευκάδα και προερχόταν από αρχοντική και πλούσια οικογένεια.. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές, άρχισε να σπουδάζει νομικά αλλά τα εγκατέλειψε πολύ νωρίς καθώς αφοσιώθηκε ολόψυχα στην ποιητική δημιουργία.

1905: Οι επαναστάτες στην Κρήτη κηρύσσουν την ένωση με την Ελλάδα

1926: Ο δικτάτωρ Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς αντίπαλο.

1951: Πέθανε ο Ιωάννης Παρασκευόπουλος, έλληνας αστρονόμος με καριέρα στην Νότια Αφρική. Ένας κρατήρας στην Σελήνη φέρει το όνομά του (Paraskevopoulos crater).

2006: Πέθανε σε ηλικία 87 ετών, ο πολιτικός Γεώργιος Ράλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου