Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πένες στον φούρνο με τυριά και μανιτάρια


½ κιλό ζυμαρικά (πένες, κοχυλάκι), 300 γρ διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (γραβιέρα, τσένταρ, γκούντα), 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια σε φετάκια, 1 κούπα κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, 1 κ σ μουστάρδα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε, ενώ κρατάτε λίγο από το νερό τους κατά μέρος.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε σε σιγανή φωτιά, το νερό από τα μακαρόνια, τα ¾ των τυριών, την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη κρέμα.

Στραγγίζετε τα μανιτάρια και τα προσθέτετε στην κρέμα, πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ρίχνετε τα μακαρόνια και ανακατεύετε.

Απλώνετε σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι το μείγμα των μακαρονιών, πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου