Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μπακαλιαροκεφτέδες και σκορδαλιά


Το ταιριαστό ζευγάρι του Ευαγγελισμού

Μπακαλιαροκεφτέδες
500 γρ φιλέτο παστού μπακαλιάρου ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο, ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 αυγό (προαιρετικά), ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Σε μια λεκάνη θρυμματίζετε τον μπακαλιάρο με τα χέρια, προσθέτετε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, το αλεύρι, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε μια σφικτή ζύμη που να μην διαλύετε. Πλάθετε κεφτέδες και τηγανίζετε σε καυτό λάδι

Σκορδαλιά
5-6 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, ½ κούπα καρυδόψιχα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ σ καλό ξύδι από κρασί, αλάτι.

Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό, έως ότου μαλακώσει, το στραγγίζετε και το στύβετε.
Χτυπάτε σε ξύλινο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια. Ρίχνετε εναλλάξ το ψωμί, το λάδι και το ξύδι, ενώ χτυπάτε συνέχεια, ώστε η σκορδαλιά να γίνει λεία σαν κρέμα. Χρειάζεστε 10-12 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου