Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Του κόσμου τα νέα


Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην διεθνή διάσκεψη CITES (Σύμβαση για το Διεθνές Εμπόριο Απειλουμένων Ειδών) που διεξήχθη στην Ντόχα του Κατάρ, από αξιωματούχο του ΟΗΕ, οι τίγρεις βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, καθώς οι χώρες της Ασίας απέτυχαν να τις προστατεύσουν. Ο πληθυσμός τους πριν από 20 χρόνια πλησίαζε τις 100.000, ενώ σήμερα έχουν απομείνει μόνο 3.200.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε παράνομο ανθρακωρυχείο, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 25 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στις στοές του.

Εντείνεται η προσπάθεια του αμερικανού προέδρου για την ψήφιση του νομοσχεδίου για την υγεία, επικαλούμενος ακόμα και την μαρτυρία καρκινοπαθούς γυναίκας που σταμάτησε την θεραπεία της, καθώς δεν την κάλυπτε το ταμείο της.

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε την Χιλή. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε βάθος 34 χλμ. στον Ειρηνικό Ωκεανό, 72 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Κονσεπσιόν, που πριν από 15 ημέρες σημειώθηκε ο ισχυρός
σεισμός των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τους 500 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές.

Ένας ισχυρός κυκλώνας που συνοδευόταν από θυελλώδης ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 175 χλμ την ώρα, έπληξε τα νησιά Φίτζι, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιεργημένες εκτάσεις και σε σπίτια, ενώ περίπου 20.000 άτομα αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους. Μέχρι στιγμής μόνο ένας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί, καθώς είναι ανέφικτη η επικοινωνία μεταξύ των νησιών για την ουσιαστική καταγραφή θανάτων και ζημιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου