Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Σαν Σήμερα:


1951: Ο Ντένις ο τρομερός κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως κόμικ στις εφημερίδες

Ο Denis the Menace, (Διονύσης η συμφορά) όπως είναι το πρωτότυπό του όνομα, είναι δημιούργημα του σκιτσογράφου Χανκ Κέτσαμ, που τον εμπνεύστηκε από τον 4χρονο άτακτο γιο του. Το δημιούργημά του ο Ντένις είναι ένα πεντάχρονο κατάξανθο αγοράκι, με κόκκινη φόρμα, με την σφεντόνα στην πίσω τσέπη, που τριγυρνάει με το ποδήλατό του, κάνοντας σκανδαλιές. Εκείνος όμως που υποφέρει τα πάνδεινα από τον Ντένι είναι ο ηλικιωμένος γείτονάς του Τζορτζ Γουϊλσον.
Ο Ντένις γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σαν κόμικ σε εφημερίδες και μεταφέρεται σε μικρή και μεγάλη οθόνη άλλοτε σαν κόμικ και άλλοτε ενσαρκωμένος από ηθοποιούς.

1781: Ανακαλύφθηκε με τηλεσκόπιο από τον Γερμανό αστρονόμο William Herschel, ο Ουρανός
Ουρανός είναι ένας από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, έβδομος στην σειρά σε απόσταση από τον ήλιο, ενώ απέχει από αυτόν 19 φορές περισσότερο από όσο απέχει η γη. Η διάμετρός του είναι τετραπλάσια από την γήινη, ο όγκος του 63 φορές μεγαλύτερος και η μάζα του 14,55 φορές μεγαλύτερη. Περιφέρεται γύρω από τον άξονά του σε 11 ημέρες περίπου και γύρω από τον ήλιο, με μέση απόσταση 19,18 αστρονομικών μονάδων σε 84 χρόνια. Το φως και η θερμότητά φτάνουν επάνω στον πλανήτη Ουρανό με ένταση 350 φορές μικρότερη από όση φτάνουν στην γη.

1900: Γεννήθηκε ο Γιώργος Σεφέρης, νομπελίστας ποιητής
(Διαβάστε κατηγορία Αφιερώματα)

1913: Γεννήθηκε ο ηθοποιός Λάμπρος Κωνσταντάρας
Γεννήθηκε στην Αθήνα (Κολωνάκι) και η καταγωγή του ήταν από την Κωνσταντινούπολη

1935: Εισάγονται για πρώτη φορά στην Μεγάλη Βρετανία οι εξετάσεις για την χορήγηση άδειας οδήγησης ιδιωτικής χρήσεως αυτοκινήτου (δίπλωμα)

1996: Πέθανε ο Πολωνός σκηνοθέτης του κινηματογράφου Κριστόφ Κισλόβσκι Ταινίες του: Η Μπλέ, η Άσπρη και η Κόκκινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου