Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

1976: Πέθανε ο Λουκίνο Βισκόντι σκηνοθέτης κιν/φου, θεάτρου και  όπερας
Ταινίες του: «Γατόπαρδος», «Διαβολικοί εραστές», «Η γη τρέμει», «Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του», «Το λυκόφως των θεών», «Οι κατατρεγμένοι», «Θάνατος στην Βενετία», «Η γοητεία της αμαρτίας» κ ά. Ακόμα σκηνοθέτησε θεατρικές παραστάσεις «Έγκλημα και τιμωρία», «Η λοκαντιέρα», «Οι τρεις αδελφές», «Όπως σας αρέσει» και όπερες «Ντον Κάρλος», «Τραβιάτα», «Μανόν Λεσκώ» κ ά.  

1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα και σήμερα φέρει την ονομασία Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ή εν συντομία Πάντειο Πανεπιστήμιο

1920: Γεννήθηκε στην Πάτρα ο Τώνης Μαρούδας, τροβαδούρος του ελαφρού τραγουδιού. Τραγούδια του: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», από την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» όπου πρωταγωνιστούσε η Σοφία Λόρεν, «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Κι η βάρκα γύρισε μόνη», «Αυτά τα μάτια κάπου τα έχω ξαναδεί» κ ά. 

1853: Πέθανε ο Κρίστιαν Ντόμπλερ, Αυστριακός φυσικός και αστρονόμος
Ασχολήθηκε με τη μεταβολή της συχνότητας των κυμάνσεων σε συνάρτηση με την κίνηση μεταξύ πομπού και δέκτου, θεμελιώνοντας το φαινόμενο Ντόμπλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου