Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

1934: Πέθανε ο λαϊκός ζωγράφος, Θεόφιλος
Ο Θεόφιλος Κεφαλάς- Χατζημιχαήλ, όπως ήταν το όνομά του απεικονίζει  αρχαίους θεούς, σκηνές από την επανάσταση του ’21, την ελληνική φύση μ’ ένα τρόπο μοναδικό, γεμάτο χρώματα και ζωντάνια. Μερικά από τα έργα του: «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος», «Ερωτόκριτος και Αρετούσα», «Παύλος Μελάς», «Άρτεμις, η θεά του κυνηγιού», «Θησέας», «Ήλιος» κ ά.

1905: Πέθανε, ο Ιούλιος Βερν, Γάλλος  μυθιστοριογράφος επιστημονικής φαντασίας 
Τα μυθιστορήματα του μιλάνε  για ταξίδια στον αέρα, στο βυθό της θάλασσας, σε άγνωστες χώρες, ενώ οι ήρωές του μέσα από τις περιπέτειες που περιγράφει φαντάζουν ολοζώντανοι. Έργα του: «Πέντε ημέρες στο αερόστατο», «Η μυστηριώδης νήσος», «Η σφίγγα των πάγων», «Ο δεκαπενταετής πλοίαρχος», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα», «Από την γη στην σελήνη», «Τα τέκνα του πλοιάρχου Γκραντ», κ ά.

1880: Πέθανε ο Θεόδωρος Αρεταίος, ιατρός, καθηγητής της Χειρουργικής, Πρύτανης και μέγας ευεργέτης στο πανεπιστήμιο Αθηνών για την ίδρυση χειρουργικής κλινικής που σήμερα ονομάζεται Αρεταίειο Νοσοκομείο. Εξέδωσε την ιατρική εφημερίδα «Ασκληπιός» και έγραψε πολλές μελέτες «Η Χειρουργία παρ΄ Έλλησιν»,  «Ανάλεκτα χειρουργικά» κ ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου