Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σαν Σήμερα

Βιογραφίες

1896: Πέθανε ο Χαρίλαος Τρικούπης, διπλωμάτης, πολιτικός και πρωθυπουργός επτά φορές, όπου κατέβαλε προσπάθειες για την αναδιάρθρωση του κράτους, κάνοντας σπουδαιότατες μεταρρυθμίσεις και έργα, για την χρηματοδότηση των οποίων χρειάστηκαν μεγάλα δάνεια, που όμως λόγω της δύσκολης ελληνικής οικονομικής συγκυρίας δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος απόδοσης, αναγκάζοντας τον να αναφωνήσει από το βήμα της Βουλής «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

1992: Πέθανε ο αρχαιολόγος Μανόλης Ανδρόνικος                                                       
Υπηρέτησε στην αρχαιολογική υπηρεσία και από το 1964 διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης στην Β΄ έδρα της αρχαιολογίας. Οργάνωσε και διεύθυνε αξιολογότατες ανασκαφικές έρευνες που έφεραν στο φως πολύ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως στην Βεργίνα. Εκτός του αρχαιολογικού του έργου, σημαντικό είναι και το συγγραφικό του «Ο Πλάτων και η τέχνη», «Έθιμα ταφής των ομηρικών χρόνων», «Το ανάκτορο της Βεργίνας» κ ά

2004: Πέθανε ο Πίτερ Ουστίνοφ, Βρετανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Ταινίες: «Κβο Βάντις», «Τοπ Καπί» και «Σπάρτακος», που κέρδισε και τα βραβεία Όσκαρ το 1961 και το 1965 αντίστοιχα κ ά. Έγραψε και θεατρικά έργα “The Love of Four Colonels”, “Romanoff and Juliet”,  “Photo Finish”  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου