Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Σαν Σήμερα

Βιογραφίες

2014: «Έφυγε» ο Λάκης Παππάς, η «φωνή των μπουάτ»
Χαρακτηρίστηκε ακόμα ως η αισθαντική φωνή του νέου κύματος, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως: «Ήταν καμάρι της αυγής», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι», «Ο Έκτορας και η Ανδρομάχη», «Πάει και αυτή η Κυριακή», «Μανούλα μου», «Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι», «Έλα μαζί», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς», «Μια Παναγιά», «Ο κυρ Μιχάλης», «Ο σιδεράς» κ ά.

2012: «Έφυγε» ο ηθοποιός Σοφοκλής Πέππας
Συμμετείχε σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις «Ο θείος Βάνιας» του Τσέχωφ,  «Οι Πέρσες» του Αισχύλου, σε κινηματογραφικές ταινίες με γνωστότερη «Η σκόνη που πέφτει», σε πολλές τηλεοπτικές σειρές «Λούνα Παρκ», «Λωξάντρα», «Η Αίθουσα του Θρόνου», «Άφρικα», ενώ τέλος δάνεισε την φωνή του, σε πολλές μεταγλωττίσεις, με χαρακτηριστικότερη  τον «Μπαμπαστρούμφ» από τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «Στρουμφάκια».

1940: Πέθανε ο Σπύρος Λούης, Ολυμπιονίκης του Μαραθώνιου δρόμου
Ήταν αγρότης και νερουλάς από το Μαρούσι Αττικής. Στην πρώτη Ολυμπιάδα που οργανώθηκε στην Αθήνα το 1896, παρακινούμενος από τους φίλους του λαμβάνει μέρος στον μαραθώνιο δρόμο, καταφέρνοντας να επικρατήσει των αντιπάλων του. Χαρακτηριστική έμεινε και η φράση «Έγινε Λούης» για κάποιον που τρέχει γρήγορα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου