Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2011:  Πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ηθοποιός
Τα υπέροχα βιολετιά μάτια της, το ταλέντο και το ταπεραμέντο της, οι γάμοι της (Μάρλον Μπράντο), εντυπωσιάζουν και την αναγάγουν σε μια από τις διασημότερες ηθοποιούς. Ήταν πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ και το κέρδισε δυο, με τις ταινίες «Ζούσαμε στην αμαρτία» (1960) και «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γούλφ» (1966). Άλλες ταινίες της: «Μια θέση στον ήλιο», «Ο γίγας», «Όσα δεν σβήνει ο χρόνος», «Λυσσασμένη γάτα», «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», «Κλεοπάτρα» κ ά

1986: Πέθανε ο Αχιλλέας Απέργης
Ήταν γλύπτης, που αρχικά δούλευε με την πέτρα και αργότερα στράφηκε στο μέταλλο, σμιλεύοντας έργα με χαρακτηριστικές τις λεπτές μεταλλικές βέργες. Κατασκεύασε ανδριάντες και μνημεία ενώ συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

1980: Πέθανε ο ηθοποιός Αλέκος Λειβαδίτης
Συνεργάστηκε με θεατρικούς θιάσους σε μουσικές επιθεωρήσεις και κωμωδίες «Γαλανός ουρανός», «Μ' αγαπά δε μ' αγαπά», «Σκάνδαλα γυναικών» κ ά. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, άλλοτε σαν ηθοποιός «Η φωνή της καρδιάς», «Γαμπρός με δόσεις», «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», «Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα», «Μίνι φούστα και καράτε» και άλλοτε σαν σκηνοθέτης «Εκατό χιλιάδες λίρες». Υπήρξε σύντροφος της ηθοποιού επίσης Ρένας Ντορ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου