Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Σκορδαλιά, αλιάδα ή αγιάδα

Αποτελεί το ιδανικό ταίρι για τον μπακαλιάρο,
ιδίως τον τηγανητό. Εμείς προτείνουμε 2 εκδοχές
με πατάτα, αλλά και με ψωμί και καρύδια.


Σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Εκτέλεση: Καθαρίζετε, κόβετε σε μικρά κομματάκια και βράζετε τις πατάτες. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στο μίξερ, προσθέτετε τα σκόρδα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1 κσ από το νερό που τις βράσατε και τα πολτοποιείτε. Έχοντας σε λειτουργία το μίξερ ρίχνετε σιγά –σιγά το λάδι.
 
Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια
Υλικά: 5-6 σκελίδες σκόρδο, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στυμμένο, 1 κούπα καρυδόψιχα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ καλό ξύδι από κρασί, αλάτι.
Εκτέλεση: Χτυπάτε σε ξύλινο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα καρύδια. Ρίχνετε εναλλάξ το ψωμί, το λάδι και το ξύδι, ενώ χτυπάτε συνέχεια, ώστε η σκορδαλιά να γίνει λεία σαν κρέμα. Χρειάζεστε 10-12 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου