Αποτελεί το ιδανικό ταίρι για τον μπακαλιάρο,
ιδίως τον τηγανητό. Εμείς προτείνουμε 2 εκδοχές
με πατάτα, αλλά και με ψωμί και καρύδια.
Σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Υλικά: 4-5 πατάτες, 4-5 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο δυνατή την θέλετε), 1 κούπα λάδι (ή όσο πάρει), χυμός 1 λεμονιού, αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε, κόβετε σε μικρά κομματάκια και βράζετε τις πατάτες. Τις στραγγίζετε
και τις βάζετε στο μίξερ, προσθέτετε τα σκόρδα, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, 1
κσ από το νερό που τις βράσατε και τα πολτοποιείτε. Έχοντας σε λειτουργία το
μίξερ ρίχνετε σιγά –σιγά το λάδι.
Σκορδαλιά με ψωμί και
καρύδια
Υλικά: 5-6
σκελίδες σκόρδο, 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και
στυμμένο, 1 κούπα καρυδόψιχα, ½ κούπα ελαιόλαδο, 2-3 κ.σ καλό ξύδι από κρασί,
αλάτι.
Εκτέλεση: Χτυπάτε
σε ξύλινο γουδί τα σκόρδα με το αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν κρέμα, προσθέτετε τα
καρύδια. Ρίχνετε εναλλάξ το ψωμί, το λάδι και το ξύδι, ενώ χτυπάτε συνέχεια,
ώστε η σκορδαλιά να γίνει λεία σαν κρέμα. Χρειάζεστε 10-12 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου