Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Πατατοσαλάτα με σάλτσα από ταχίνι

Το «πάντρεμα» της πατάτας με το ταχίνι
και τα άλλα μυρωδικά σε μια πολύ γευστική
συνταγή και συνάμα εύκολη και οικονομική

Υλικά
3-4 μέτριες πατάτες, κόκκινη, πράσινη και κίτρινη πιπεριά, ½ κούπα κάπαρη, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ελιές (προαιρετικά), μαϊντανό ψιλοκομμένο, πάπρικα
Για τη σάλτσα: 2 κ σ ταχίνι, χυμό ενός λεμονιού, 1-2 κ σ ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά), αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε φετούλες και τις βράζετε. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε σαλατιέρα. Κόβετε τις πιπεριές σε κομματάκια, προσθέτετε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλάτι. Σ’ ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάτε το ταχίνι, το λεμόνι, το λάδι, το σκόρδο και 1-2 κουταλάκια από το νερό που βράσατε τις πατάτες. Περιχύνετε την σαλάτα διακοσμείτε με τις ελιές και πασπαλίζετε με την πάπρικα.
Σημείωση: Αντί για φρέσκες πιπεριές μπορείτε να βάλετε άλμης αλλά και αλλά ξυδερά (αγγούρι, κουνουπίδι κά), δοκιμάστε όμως για το αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου