Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Καιρός

Γενικά: Επιδείνωση από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Παγετός τοπικά στα κεντρικά και βόρεια, τοπικά ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και στα πελάγη 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5- έως 8, στα δυτικά από 4-12, στα κεντρικά από-1 έως 10, στα νότια από 6-13 και στα ανατολικά από 6-13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά.. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4-6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με χιονόνερο περιοδικά. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 5-6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 29/12
Στα δυτικά και στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με χιονοπτώσεις τοπικά πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Κρήτη και βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Παγετός τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ολικός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6-7 και στο Αιγαίο τοπικά 9 και πιθανώς 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου