Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι
2013: Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Φοντέιν
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ όπου κέρδισε και το Όσκαρ ερμηνείας το 1941 με την ταινία «Υποψίες». Άλλες ταινίες «Ρεβέκκα», «Γυναίκες», «Ο πύργος του πόνου», «Το γράμμα μιας άγνωστης» κ ά

1966: Πέθανε ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, Αμερικανός καρτουνίστας, παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος ταινιών κινουμένων σχεδίων, με τους αμίμητους ήρωές του, Μίκυ Μάους, Μίνι, Μίνι Μάους, η Ντάιζι Ντακ, Ντόναλτ Ντακ, Γκούφυ, Πλούτο κλπ. Ταινίες του «Ατμόπλοιο Γουϊλι», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» κ ά.

1965: Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Γ. Σόμερσετ Μομ
Θεωρείται από τους σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς στον τομέα της κοινωνικής και πολιτικής σάτιρας. Έργα του: «Η Λίζα από το Λάμπεθ», «Ανθρώπινη δουλεία», «Η μικρή γωνιά», «Ο εξερευνητής», «Κέικ και μπύρα», «Η ιερή φλόγα» κ ά

1932: Κάνει πρεμιέρα η ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα “Gone with the wind’ της Μάργκαρετ Μίτσελ. Προτάθηκε για 13 βραβεία Όσκαρ, κέρδισε 8. Η διάρκειά της είναι 4 ώρες και την σκηνοθεσία έκανε ο Βίκτωρ Φλέμινγκ. Πρωταγωνιστούν: Βίβιαν Λι, Γκάρκ Γκέϊμπλ, Λέσλι Χάουαρντ και Ολίβια Ντε Χάβιλλαντ.

1859: Πέθανε ο Βίλχεlμ Γκριμ, Γερμανός συγγραφέας
Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο (Jacob) έμειναν γνωστοί για την συλλογή παραδοσιακών παραμυθιών μεταξύ των οποίων είναι «Η Σταχτοπούτα», «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Η ωραία κοιμωμένη», «Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια» κ ά.

1025: Πέθανε ο Βασίλειος Β΄,  ο Βουλγαροκτόνος Ήταν βυζαντινός αυτοκράτορας της Μακεδονικής Δυναστείας. Βασίλεψε από το 976 έως το 1025. Θεωρείτε από τους πλέον ένδοξους αυτοκράτορες καθώς κατάφερε να εξομαλύνει όλες τις εσωτερικές ανωμαλίες της αυτοκρατορίας, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και να την απαλλάξει και από εξωτερικούς εχθρούς, όπως τους Βούλγαρους, εξ ου και η επωνυμία του Βουλγαροκτόνος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου