Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Έξω φυσάει, βρέχει και χιονίζει…

Μέτρα προστασίας από την εκδήλωση 
επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

- Ασφαλίστε τα αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν και να προκαλέσουν καταστροφές (γλάστρες σε μπαλκόνια, σπασμένα τζάμια κ λπ)
- Βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
- Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού σας και τον ηλιακό θερμοσίφωνα (σωλήνες-υαλοπίνακα).
- Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης (πετρέλαιο, καυσόξύλα ή υγραέριο) (αφορά κυρίως τους ορεινούς οικισμούς) και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
 - Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, φροντίστε να έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
- Προμηθευτείτε ακόμα φακούς, φαναράκια ή κεριά, καθώς πολλές φορές μπορεί να διακοπεί το ρεύμα
- Αποφύγετε εργασίες υπαίθρου αλλά και σε παράλιες ή παραθαλάσσιες περιοχές κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων
- Αποφύγετε να διασχίσετε χείμαρρους ή ρέματα πεζή ή με όχημα κατά την διάρκεια βροχοπτώσεων ή καταιγίδων, αλλά και αρκετή ώρα μετά το τέλος τους.
- Αποφύγετε την διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα, πινακίδες αλλά και μπαλκόνια, όπου αντικείμενα μπορούν να αποκολληθούν  και να πέσουν στο έδαφος.
- Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού) και λάβετε μέριμνα για ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους ή παιδιά)
. - Προφυλαχτείτε, προτιμότερο σε οίκημα, αν δεν υπάρχει, αναγκαστικά σε αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης έντονης βροχόπτωση, καταιγίδας, χαλαζόπτωσης ή χιονόπτωσης.
- Αν πρόκειται να μετακινηθείτε με το αυτοκίνητο ενημερωθείτε για τον καιρό, την κατάσταση του οδικού δικτύου, προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλυσίδες, γεμίζετε το ρεζερβουάρ καύσιμα, έχετε μαζί σας φορτισμένο το κινητό για επικοινωνία, ενημερώστε τους οικείους σας για την διαδρομή που θα ακολουθήσετε, είναι ασφαλέστερο να ταξιδεύετε κατά την διάρκεια της ημέρας, να κινήστε σε κεντρικούς δρόμους και φυσικά να πειθαρχείτε στις οδηγίες της Τροχαίας ή των κατά τόπους αρμόδιων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου