Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Δίπλες

Γλυκιές, τραγανές και μελωμένες γιορτινές γεύσεις

Υλικά
2 κούπες αλεύρι σκληρό, 2 κούπες αλεύρι μαλακό, 5 αυγά, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα πορτοκαλιού, ½ κ γ κοφτό αλάτι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, μέλι, καρύδια τριμμένα, κανέλα.
Εκτέλεση
Χτυπάτε τ’ αυγά με το αλάτι στο μίξερ για 5-6΄. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο λίγο-λίγο στο μίξερ, χτυπάτε να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη. Την ζυμώνετε σε μπάλα και την αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 1-1,30 ώρα, σε μια λεκάνη σκεπασμένη με βρεγμένη πετσέτα. Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο λεπτό και το κόβετε με οδοντωτό ρολό σε λωρίδες. Τοποθετείτε την άκρη της λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού. Βυθίζετε την δίπλα σε καυτό λάδι, ενώ στριφογυρίζετε το πιρούνι να διπλωθεί η δίπλα γύρω του. Τηγανίζετε την κάθε δίπλα μέχρι να πάρει χρώμα και την βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Σιρόπιασμα
Βράζετε για 5 λεπτά, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα μέλι και 2 κούπες νερό. Βγάζετε τον αφρό και βουτάτε μέσα τις δίπλες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα.
Σημειώσεις
- Μπορείτε να κόψετε το φύλλο σε διάφορα σχήματα (φιογκάκια, λουλουδάκια, ροδέλες)
- Αντί για ελαιόλαδο μπορείτε να τις τηγανίσετε σε σπορέλαιο  
- Αντί για το σιρόπιασμα, απλά περιχύστε τις δίπλες με μέλι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου