Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Χριστουγεννιάτικες νοστιμιές από …ζάχαρη

Υλικά
 ½ κιλό βούτυρο γάλακτος παγωμένο, 300 γρ αμύγδαλα κομμένα με το φλούδι τους, 250 γρ ζάχαρη άχνη, 2 κρόκους, ½ ποτηράκι κρασιού ούζο, 1 κιλό αλεύρι, λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο αρκετά λεπτά για να γίνει σαν κρέμα. Ενώ συνεχίζεται το χτύπημα, προσθέτετε τους κρόκους, την ζάχαρη, το ούζο και τα αμύγδαλα. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε σιγά –σιγά, μέχρι το μίγμα να πλάθετε χωρίς να ανοίγει. Αφήνετε για λίγο να σταθεί η ζύμη. Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 10 περίπου λεπτά. Τους ραντίζετε με ανθόνερο όσο είναι ακόμα ζεστοί. Βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου