Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μπρ.. μπαίνουμε στην κατάψυξη

Ο χειμώνας και το κρύο έχουν
κάνει για καλά την εμφάνισή τους,
πώς θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε:

Ντυθείτε σαν κρεμμύδι
Φορέστε πολλά στρώματα ρούχων, ώστε να φυλακίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα ανάμεσά τους, καθώς δημιουργεί μόνωση. Μια βαμβακερή φανέλα επιτρέπει την απομάκρυνση της υγρασίας από την εφίδρωση. Φορέστε ένα ζεστό και φαρδύ ρούχο από μαλλί ή συνθετικές ύλες. Και τέλος ένα αντιανεμικό και αδιάβροχο πανωφόρι, προστατεύει το σώμα από το κρύο και την υγρασία.
Καλύψτε τα άκρα σας
Καλύψτε το κεφάλι, τον λαιμό και τον πρόσωπο. Σκούφος ή κουκούλα και γάντια, ιδίως για τα παιδιά είναι απαραίτητα όταν βγαίνετε στο κρύο. Ακόμα φορέστε χονδρές κάλτσες και τοποθετείστε στα παπούτσια σας μονωτικούς πάτους. Προτιμήστε δερμάτινες μπότες που προφυλάσσουν από τα νερά και την υγρασία.
Προστατευτείτε από την βροχή και τον άνεμο
Παραμείνετε στεγνοί καθώς το σώμα χάνει γρηγορότερα την θερμότητά του, όταν το δέρμα είναι βρεγμένο. Έχετε πάντα μια μικρή ομπρέλα στην τσάντα σας.
Περιορίστε τις μετακινήσεις ή παραμείνετε στο σπίτι σας
Οι πλέον ευάλωτες ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά, είναι φρονιμότερο να παραμείνουν στο σπίτι τους αν αυτό είναι δυνατό ή να περιορίσουν ή να τις μετακινήσεις τους, στις απολύτως απαραίτητες, όταν χιονίζει, βρέχει ή κάνει πολύ κρύο. Ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες και προσαρμόστε το πρόγραμμα των μετακινήσεων σας ώστε να αποφύγετε  τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή όταν μετακινείστε οδικώς ή πεζοί στην ολισθηρότητα των δρόμων, στην πτώση αντικειμένων λόγω χιονόπτωσης, ανέμου και μετά το πέρας των καιρικών φαινομένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου