για μια πολύ εύκολη
νόστιμη, θρεπτική
και ζεστή σουπίτσα
Υλικά
Καρώτα, πατάτες, πράσα, κρεμμύδια, σέλινο, μαρούλι, σπανάκι,
κολοκύθι, λάχανο και ότι άλλο λαχανικό θέλετε, 1 κ σ ελαιόλαδο, 1 κ σ βούτυρο,
1 κ σ αλεύρι, 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα βράζετε σε
μια κατσαρόλα με 1 ½ -2
λίτρα νερό μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα βγάζετε και τα
πολτοποιείτε. Βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και το
ξανθαίνετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε το κρασί και μόλις
εξατμιστεί, ρίχνετε σιγά-σιγά τα πολτοποιημένα λαχανικά, ανακατεύοντας συνέχεια
να αποκτήσει μια μαλακή βελούδινη υφή.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε την σούπα ζεστή και συνοδεύστε τη με κρουτόν ή
σκορδόψωμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου