Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Γαύρος τηγανητός και ραδίκια βραστά

Τα ψάρια και τα χόρτα,
εκτός του ότι αποτελούν
το ταιριαστό γευστικό ζευγάρι,
αποτελούν και υγιεινό θρεπτικό ζευγάρι 
 

Υλικά
1 κιλό γαύρος, αλάτι χονδρό, ελαιόλαδο, αλεύρι, 1 κιλό ραδίκια, αλάτι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο (προαιρετικά).
Εκτέλεση
Ψάρια Καθαρίζετε τον γαύρο. Κόβετε το κεφάλι και μαζί βγάζετε και τα εντόσθια.
Πλένετε πολλές φορές προσέχοντας να μην λιώσει. Στραγγίζετε σε τρυπητό και αλατίζετε με το χονδρό αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι, αλευρώνετε το γαύρο, τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε προσεκτικά, για να μην πεταχτεί το λάδι και σας κάψει, όσα ψάρια χωράει το τηγάνι. Αφήνετε για 1-2 λεπτά να ψηθούν από την μια μεριά και γυρίζετε και από την άλλη. Χαμηλώνετε την φωτιά και τηγανίζετε τα ψάρια μέχρι να ξεροψηθούν. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα ψάρια.
Χόρτα: Κόβετε την ρίζα από τα ραδίκια και αφαιρείτε τα ξερά ή μαραμένα φύλλα. Κόβετε σε δυο –τρία μέρη, ανάλογα με το μήκος τους. Τα βάζετε σε λεκάνη με νερό και τα ξεπλένετε πολλές φορές, να φύγουν τα χώματα. Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνετε τα χόρτα στραγγισμένα. Αφήνετε να βράσουν. Δοκιμάζετε με το χέρι σας αν έχουν μαλακώσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και στραγγίζετε καλά.
Σερβίρισμα: Αλατίζετε, τα χόρτα και περιχύνετε με λάδι και λεμόνι και αν θέλετε με ψιλοκομμένο σκόρδο. Σερβίρετε σε πιατέλα με τα ψάρια, διακοσμώντας με φέτες λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου