Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ρεβιθάδα με ρύζι

Ο συνδυασμός γενικά των οσπρίων με ρύζι,
αποδίδει μια υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη
και μια γευστική απόλαυση για χορτοφάγους ή μη.


Υλικά
½ κιλό ρεβίθια, 1 κ σ μαγειρική σόδα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 πράσα ψιλοκομμένα, χυμό λεμονιού, ½ κούπα ρύζι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό με λίγο αλάτι. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με την σόδα για ένα μισάωρο. Ξεπλένετε σε πολλά νερά. Βάζετε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό ίσα να τα σκεπάζει. Αφαιρείτε τον αφρό που βγαίνει μόλις αρχίσουν να βράζουν. Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τα πράσα και αφήνετε να βράσουν για ½ ώρα σε σιγανή φωτιά. Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει. Λίγο πριν το τέλος, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον χυμό λεμονιού. Σερβίρετε προσθέτοντας λάδι και λεμόνι.
Προτάσεις
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ρεβίθια χωρίς φλούδι, αλλά και ρεβίθια σούπα μαγειρεμένα που έχουν περισσέψει και απλά βράζετε ρύζι και το προσθέτετε.
- Μπορείτε ακόμα να τα κάνετε κόκκινα, βάζοντας πελτέ, ή τριμμένη ντομάτα
- Το πιάτο αποκτά πιο πικάντικη γεύση εάν προσθέσετε κύμινο ή καυτερό πιπέρι
- Αν θέλετε να γίνει πιο σπυρωτό, το βάζετε για 10-12 λεπτά στον φούρνο.
- Για νηστίσιμη συνταγή αντικαταστήστε το λάδι με ταχίνι, για γευστικότερη συνταγή βάλτε τα μισά-μισά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου