Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σούπα βελουτέ με λαχανικά και κρουτόν

  • 1 κιλό λαχανικά διάφορα (καρώτα, πατάτες, πράσα, κρεμμύδια, σέλινο, κολοκύθι, λάχανο) 1 κ σ ελαιόλαδο, 1 κ σ βούτυρο, 1 κ σ αλεύρι, 1 κούπα ξηρό λευκό κρασί, αλάτι, λευκό πιπέρι, κρουτόν


Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε τα λαχανικά. Τα βράζετε σε μια κατσαρόλα με 1 ½ -2 λίτρα νερό μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα αφαιρείτε στραγγίζοντας τα καλά. Κρατάτε το ζωμό κατά μέρος. Σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τα κρουτόν με το ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε και τα διατηρείτε ζεστά. Βάζετε στην κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και το ξανθαίνετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε σιγά-σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια να αποκτήσει μια μαλακή βελούδινη υφή. Σερβίρετε στα πιάτα ζεστή με τα κρουσόν στην μέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου