Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σαν Σήμερα

1756: Γεννήθηκε ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, συνθέτης
Γεννήθηκε το 1756 στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Από την νηπιακή του ηλικία έδειξε καταπληκτικά μουσικά προσόντα και εξελίκτικε σε μεγάλη μουσική ιδιοφυία, με πάμπολλες μουσικές συνθέσεις (συμφωνίες, σερενάτες, κονσέρτα, λειτουργίες). «Μαγικός αυλός», «Η απαγωγή από το σαράι», «Ρέκβιεμ», «Έτσι κάνουν όλες» κ ά Πέθανε Σε ηλικία μόλις 35 ετών το 1791.

1918: Προβάλλεται η πρώτη ταινία με ήρωα τον Ταρζάν.
Ο Ταρζάν γεννήθηκε από την πένα του Αμερικανού συγγραφέα Έντγαρ Λι Μπάροους, αλλά θα γνωρίσει την δόξα, όταν θα παρουσιαστεί ως κινηματογραφικός ήρωας, σε περισσότερες από 80 ταινίες. Η πρώτη γυρίζεται με πρωταγωνιστή τον Έλμο Λίντολμ και είχε τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων». Ιδανικός ερμηνευτής θα αποδειχθεί την δεκαετία του ’30, ο πρωταθλητής κολύμβησης Τζόννι Βαϊσμίλερ.

1994: Πέθανε ο ο Λουϊ ντε Φινές, Γάλλος κωμικός
Γεννήθηκε το 1914 στην Γαλλία και είχε ισπανική καταγωγή. Έγινε γνωστός από την ερμηνεία του στον ρόλο ενός νευρικού και υπερκινητικού αστυφύλακα και οι περισσότερες ταινίες που συμμετείχε έχουν την ίδια θεματολογία.«Ο χωροφύλακας του Σεντ Τροπέζ», «Φαντομάς», «Οι μεγάλες διακοπές» κ ά.

1994: Πέθανε η Μιράντα Μυράτ, ηθοποιός.
Γεννήθηκε το 1905 στην Αθήνα και ήταν κόρη του Μήτσου Μυράτ και της Κυβέλης. Συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μέχρι την δεκαετία του ’60, που αποσύρθηκε. Υπήρξε ακόμα ιδανική αναγνώστρια λογοτεχνικών κειμένων, σε ραδιοφωνικές παραγωγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου