Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σπανακομπούρεκο

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας, ½ κιλό σπανάκι ζεματισμένο, ½ κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα, 1 αυγό, μοσχοκάρυδο, αλάτι πιπέρι, λάδι για το ταψί

Βάζετε σε μια λεκάνη το σπανάκι, το τυρί, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλατοπίπερο  και ανακατεύετε.  Παίρνετε 2 φύλλα, αλείφετε με λάδι, βάζετε κατά μήκος στην άκρη λίγο από το μίγμα του σπανακιού. Τυλίγετε σε ρολό και βάζετε σε ταψί που έχετε αλείψει με λάδι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Αλείφετε με λάδι την επιφάνεια τους, χαράσσετε σε κομμάτια και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου