Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σαν Σήμερα

1920: Πέθανε ο Αμεντέο Μοντιλιάνι, Ιταλός ζωγράφος και γλύπτης
Γεννήθηκε το 1884 στο Λιβόρνο. Στην ζωγραφική, τα έργα του ιδιαιτέρως  τα γυμνά αποτελούν τυπική πρωτοποριακή μορφή στην σύγχρονη τέχνη. Ασχολήθηκε και με την γλυπτική, με έργα επηρεασμένα από πρωτόγονους πολιτισμούς. Φιλάσθενος και με τάση σε εθισμούς και καταχρήσεις, πέθανε μόλις στα 35 του χρόνια.

1935: Κυκλοφορεί η πρώτη μπύρα σε κουτάκι
Από την δεκαετία του ’30 αναπτύχθηκε η τεχνολογία κονσερβοποίησης υγρών. Αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά συσκευάζονται σε τενεκεδένια κουτάκια σε σχήμα μπουκαλιού και κλείνουν με φελλό. Στις 24 Ιανουαρίου του 1935 κυκλοφορεί στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, το πρώτο κυλινδρικό κουτάκι μπύρας, από την αμερικανική εταιρεία Kruger Brewing

1965: Πέθανε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, Βρετανός πρωθυπουργός
Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1874. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, συντελώντας στην νίκη των συμμάχων. Γι αυτό και επονομάστηκε πατέρας της νίκης. Ιστορική έμεινε η χειρονομία του, υψώνοντας τα 2 δάχτυλα του σε σχήμα V υπονοώντας την νίκη (Victory). Εκτός από πολιτικός υπήρξε και συγγραφέας, τιμήθηκε μάλιστα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1953.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου