Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Βιογραφίες

1934: Πέθανε ο Φώτος Πολίτης, συγγραφέας, σκηνοθέτης  και διανοούμενος
Πολύπλευρη προσωπικότητα, ακούραστος εργάτης του πνεύματος, υπήρξε κριτικός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας, αλλά ακόμα και αρθρογράφος σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Πρωτοπαρουσίασε, αλλά και αναβίωσε αρχαία δραματικά έργα. Ο τρόπος διδασκαλίας των έργων που παρουσίασε έμεινε κλασσικός και αποτελεί πρότυπο και χρυσό κανόνα  στην σκηνική δημιουργία. Εργογραφία: «Είκοσι χρόνια κριτικής», «Θεατρικές επιφυλλίδες», «Ο βρικόλακας», «Ο Καραγκιόζης ο Μέγας», «Τσιμισκής» κ ά.

2004: Πέθανε η Έλενα Σουλιώτη, διακεκριμένη σοπράνο, αναγνωρισμένη διεθνώς με το εκλατινισμένο όνομα Elena Suliotis. Από την αρχή της καριέρας της ερμήνευσε πλειάδα απαιτητικών ρόλων «Αμπιγκαίλε», «Λουίζα Μίλλερ», «Σαντούτσα» κ ά που κουράζουν την φωνή της, καθώς η ηλικία της ήταν μικρή και η φωνή της δεν είχε ακόμα ωριμάσει. Το 1972 αρχίζει η καθοδική πορεία, όταν στο Κόβερ Γκάρντεν την αποδοκιμάζει το κοινό. 

1993: Πέθανε ο Αμερικανός συνθέτης και μουσικός του ροκ και της τζαζ Φρανκ Ζάππα. Freak out, Hot dolls , Motels , Studio Tan, Baby snakes, Guitar, The yellow Shark .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου