Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2013: «Έφυγε» ο Ιρλανδός ηθοποιός Πήτερ Ο’ Τουλ που πρωταγωνίστησε το 1962 στην επική ταινία «Ο Λώρενς της Αραβίας». Έπαιξε ακόμα σε άλλες ταινίες αλλά και στην τηλεόραση, «Το λιοντάρι του χειμώνα», «Goodbye Mr. Chips»», «What's New Pussycat?», «Τελευταίος αυτοκράτορας», «Τροία» κ ά.

1932: Πέθανε ο ζωγράφος Γεώργιος Ιακωβίδης
Τα έργα του, περισσότερα από 200, είναι συνήθως ελαιογραφίες, με  αγαπημένο του θέμα τα παιδιά, που απεικονίζονται με τρυφερότητα, αγνή διάθεση και θερμή στοργή. Έργα του: «Παιδική συναυλία», «Τα πρώτα βήματα», «Παππούς και εγγονός», «Το σκουλαρίκι», «Το χτένισμα της εγγονής», «Μικρά βάσανα» κ ά.

1990: Πέθανε ο Φρήντριχ Ντύρενματ, Ελβετός συγγραφέας«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», «Η φυσική», «Το μετέωρο», «Ο τυφλός» κ ά

1989: Πέθανε ο Ρώσος φυσικός και νομπελίστας Αντρέϊ Ζαχάρωφ

1911: Ο Νορβηγός εξερευνητής Roald Amundsen μαζί με την ομάδα του, είναι οι πρώτοι που φτάνουν  στο Νότιο Πόλο.

1900: Ο Γερμανός φυσικός Μαξ Πλανκ πρωτοδιατυπώνει την κβαντική θεωρεία, σύμφωνα με την οποία το φως μεταδίδεται με συγκεκριμένα ποσά, που έχουν ταυτόχρονα σωματοδιακή και κυματική υφή.

1883: Γεννήθηκε στην Σμύρνη, με καταγωγή από την Σάμο, ο κορυφαίος μουσουργός, Μανώλης Καλομοίρης. «Πρωτομάστορας», «Το δακτυλίδι της μάνας», «Ανατολή», «Συμφωνία της λεβεντιάς» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου