Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Στα χρώματα των γιορτών

Χριστουγεννιάτικα τρυκ για
γιορτινή διάθεση με οικονομία

 - Προτιμήστε αντί για ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο ένα αληθινό που μετά τις γιορτές θα μπορέσετε να μεταφυτέψετε στον κήπο ή ένα φυτεμένο σε γλάστρα.
- Αγοράστε από την λαϊκή ή το ανθοπωλείο της γειτονιά σας 1-2 γλάστρες με ποϊνσέτες (αλεξανδρινό). Κόψτε ή αγοράστε αληθινά κλαδιά και στολίστε τα με μπάλες ή φιογκάκια
- Αντικαταστήστε τα λαμπάκια που στολίζουν τα δέντρα και τα μπαλκόνια με αντίστοιχα οικονομικά και εξοικονόμησης ενέργειας ή με φωσφορίζοντα λαμπάκια.
- Διακοσμήστε το σπίτι με τις παλιές χριστουγεννιάτικες κάρτες ή κάνετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζωγραφιές σε ανακυκλωμένο χαρτί.
- Διακοσμήστε παλιές κάλτσες με κορδέλες, χρωματιστά κουμπιά, κουδουνάκια, κλαδάκια από έλατο ή γκι και κρεμάστε τις στο τζάκι ή αλλού.
- Φτιάξτε με ζύμη για κουλουράκια, αστεράκια, καμπανούλες, μπάλες κ ά και διακοσμήστε τα με κρυσταλλική ζάχαρη ή με χρωματιστές τρουφίτσες.
- Ζωγραφίστε και κόψτε χαρτόνια με γιορτινά θέματα, κρεμάστε τα από σκοινάκι σαν μια μεγάλη γιρλάντα, διακοσμώντας έτσι τα φωτιστικά του σπιτιού
- Τυπώστε τις χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των παιδιών και στείλτε τις στους φίλους σας και τους συγγενείς, σαν ευχετήριες κάρτες.
- Κόψτε μικρά ασημένια χαρτόνια (αυτά που μας μένουν από συσκευασίες και περιτυλίγματα) σε διάφορα σχήματα και κρεμάστε τα στο δέντρο.
- Γεμίστε γυάλινα βαζάκια και μπουκάλια με χρωματιστή κρυσταλλική άμμο.
- Κόψτε και φτιάξτε φιογκάκια από παλιές χρυσές, ασημένιες ή καρό κορδέλες και διακοσμήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τα δώρα.
- Όταν τελειώσουν οι γιορτές μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σ’ ένα κουτί, για να τα ξανά χρησιμοποιήσετε και άλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου