Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός

Γενικά
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά με επέκταση και σε πεδινές περιοχές.
Παγετός κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 8, στα δυτικά από 4-12, στα κεντρικά από 0-10, στα νότια από 7-13 και στα  ανατολικά από 9-13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά και στην Πάρνηθα (πάνω από 400 μέτρα). Πρόσκαιρη βελτίωση μέχρι το απόγευμα και βαθμιαία από το βράδυ χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν την νύχτα και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200-300 μέτρα. Οι άνεμοι βόρειοι 5-7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία από 4-10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5-6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό  έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1-8 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή 24/12 (Παραμονή Χριστουγέννων)
Αυξημένες νεφώσεις  με ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Πήλιο), ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, Κυκλάδες, βόρεια Κρήτη και νωρίς το πρωί πιθανόν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, με  χιονόνερο στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα (κυρίως από 300 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-7 και πιθανόν τοπικά στο νότιο Αιγαίο 8 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά.

Δευτέρα 25/12 (Χριστούγεννα)
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 και στα νοτιοανατολικά το πρωί 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός την νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου