Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Προτάσεις για τις εορταστικές αγορές

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά προ των πυλών και μαζί με αυτά, όλα όσα συνοδεύουν την εορταστική περίοδο. Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα στολίδια και τα λαμπιόνια τους, τα γιορτινά εδέσματα και γλυκά, αλλά πάνω από όλα τα δώρα.

- Πριν βγείτε για τα καθιερωμένα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας, θα πρέπει να έχετε κάνει ένα λεπτομερή έλεγχο των οικογενειακών αναγκών σας καταγράφοντας αυτές, αλλά ακόμα να έχετε αποφασίσει για τα δώρα που θα αγοράσετε και από που.
- Το πιο σωστό είναι να ενημερωθείτε για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ατόμων που θα προσφέρετε τα δώρα για να μπορέσετε να τις εναρμονίσετε με τις επιλογές σας, ώστε και εκείνοι να μην χρειαστεί να τα αλλάξουν
- Οργανώστε τις αγορές σας, για να μην χρειάζεται να κάνετε πολλές διαδρομές, ιδίως με το αυτοκίνητο, που θα σας στοιχίσουν σε χρόνο με το μποτιλιάρισμα και την κίνηση, αλλά και σε χρήμα με την βενζίνη και το παρκάρισμα.
- Προτιμήστε τα καταστήματα της περιοχής ή της γειτονιάς σας, όπου μπορείτε να πάτε με τα παιδιά περπατώντας, σαν μια μεγάλη βόλτα, ακόμα και αν δεν αγοράσετε τίποτα, θα αποζημιωθείτε κοιτώντας τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. 
- Όταν βγείτε στην αγορά για τα ψώνια σας, πάρετε μαζί σας μια πάνινη τσάντα όπου θα βάλετε αυτά που θα αγοράσετε, αποφεύγοντας έτσι να χρησιμοποιήσετε πλαστικές ή χάρτινες τσάντες.
- Προτιμήστε δώρα από ανακυκλωμένα υλικά. Αν είναι ηλεκτρικά (ραδιόφωνο, γουόκμαν, ηλεκ. αυτοκίνητα) προτιμήστε αυτά με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
- Τυλίξτε τα δώρα σας σε ανακυκλωμένο χαρτί, ή τις συσκευασίες σκέτες χωρίς περιτύλιγμα διακοσμημένες με κορδέλες ή φιογκάκια (που φτιάξατε μόνοι σας).Πρωτοτυπήστε χρησιμοποιώντας για περιτύλιγμα χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές των παιδιών ή απλά βάλτε τα να ζωγραφίσουν επάνω στις συσκευασίες.
- Ζητάτε πάντα την απόδειξη πληρωμής (αν δεν σας την δώσουν όπως οφείλουν) και φυλάξτε την για την περίπτωση αλλαγής ή για την εφορία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου