Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σουφλέ με Κουνουπίδι και Μπρόκολο

Επειδή δεν είναι τόσο ευχάριστα να τα φάμε, ιδίως τα παιδιά, σκέτα βραστά, τα καμουφλάρουμε με μια μπεσαμέλ με τυρί, προτείνοντας  μια γευστική συνταγή, που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας, αλλά και θα σας προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
1 κουνουπίδι και 1 μπρόκολο (περίπου ½ κιλό), σε μπουκετάκια, 1 κούπα γάλα, 1 αυγό, 2 κ σ βούτυρο, 1 κούπα γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο, 1 κούπα αλεύρι, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Βράζετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό, τα στραγγίζετε και τα στρώνετε σ’ ένα βουτυρωμένο πυρέξ. Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, ρίχνετε το αλεύρι, ανακατεύετε με το σύρμα. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνετε το γάλα, αλατοπιπερώνετε και λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και το μισό τυρί. Ανακατεύετε και περιχύνετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο στο πυρέξ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να. φουσκώσει και να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου