Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2003: Πέθανε ο Τίτος Βανδής, ηθοποιός
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Ιούδας», «Ηλέκτρα», «Έντα Γκάμπλερ», «Ένας όμηρος», «Λυσσασμένη γάτα», «Ίλια Ντάρλινγκ» σε κιν/κές ταινίες «Ποτέ την Κυριακή», «Ποτάμι», «Παιδί του δρόμου», «Έγκλημα στα παρασκήνια», «Αστέρω», «Το ραντεβού της Κυριακής», «Τοπ Καπί», σε τηλεοπτικές σειρές ελληνικές και ξένες  «Βίος ανθόσπαρτος», «Τμήμα ηθών», «Παππούδες εν δράσει», «Κότζακ», Επικίνδυνες αποστολές», «Χαβάη 5-0», «Οι άγγελοι του Τσάρλυ» κ ά.

1966: Πέθανε ο Κωνσταντίνος Χωρέμης, γιατρός, καθηγητής παιδιατρικής και ακαδημαϊκός. Θεωρείται ο θεμελιωτής της σύγχρονης ελληνικής παιδιατρικής. Εργογραφία: «Η φυματίωσης των παίδων», «Παιδιατρική», «Πειραματικαί έρευναι επί της ανταλλαγής του σακχάρου». Έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων.

1966: Αρχίζει να εκπέμπει η ΕΙΡ (σημερινή ΕΡΤ) Στις 6:30 το απόγευμα η Ελένη Κυπραίου με την φράση «Καλησπέρα σας, από σήμερα…» εγκαινιάζει την πρώτη επίσημη τηλεοπτική εκπομπή της τότε ΕΙΡ. Η εκπομπή ήταν δίωρης διάρκειας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Κάρτερ. Το πρόγραμμα λαμβάνουν 1500 τηλεοπτικοί δέκτες.

1965: Πέθανε ο Σταν Λορέλ, Άγγλος ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης
Μαζί με τον ‘Ολιβερ Χάρντι, αποτέλεσαν το γνωστό κωμικό κινηματογραφικό δίδυμο «Χονδρός και Λιγνός», συμμετέχοντας σε ταινίες όπως «Τα παιδιά της ερήμου», «Οι δυο βλάκες», «Τα κούτσουρα της Οξφόρδης», «Ο Χονδρός και ο Λιγνός καουμπόϊδες» κ ά

1957: «Έφυγε» η Μαρίκα Νίνου, τραγουδίστρια λαϊκού και ρεμπέτικου
«Άνθρωποι-άνθρωποι», «Έχασα τα ωραία σου μάτια», «Τι σου φταίω», «Η Σεράχ», «Τα διαλεκτά παιδιά», «Καβουράκια», «Απόψε κάνεις μπαμ», «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Ζαϊρα», «Αλάνια», «Εγώ πληρώνω τα μάτια που αγαπώ», «Τι όμορφη που είσαι όταν κλαις», «Γεννήθηκα για να πονώ»,  

532: Θεμελιώνεται ο ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, μετά την καταστροφή του παλαιότερου στην στάση του «Νίκα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου